dinsdag 27 juli 2010

Onduidelijke uitleg Cola en Goud

Waarschijnlijk hebben wel meer mensen mijn uitleg van de colablikjes niet gesnapt. (Zie commentaar bij MLM:) Het was snel en kort door de bocht. Hierbij nogmaals: Cola in aluminium blikjes is niet goed voor je. Tweevoudig: Cola is niet het gezondste wat je kunt drinken. Drink verder liever helemaal niets uit blikjes. De blikjes zijn van aluminium, wat erg slecht voor je is, ook als je er maar heel kleine hoeveelheden van binnen krijgt. Ik ben het wat dat betreft helemaal met Tom eens.

Ik wilde zeggen dat kleine stukjes goud vanzelfsprekend duurder zijn dan grote staven goud.

Cola in kleine hoeveelheden is duurder dan in grote hoeveelheden.

Of anders: een kilo kaas in plakjes is duurder dan een kilo aan één stuk.

Als bij de grammetjes goud opslag en verzending inbegrepen is, is het nog duurder. Bij elke goudhandelaar.(Reken maar uit) Als het goud tezamen met het certificaat in één kaartje geleverd wordt, zodat het als betaalmiddel gebruikt kan worden, zijn de kosten niet eens zoveel hoger.

Nee, nog geen wettig betaalmiddel. Als je geen geld en geen goud hebt kun je ook in LETS (LETS (van Local Exchange Trading System of Lokaal Economisch Transactie Systeem) zijn lokale non-profit ruilnetwerken waar goederen en diensten met elkaar kunnen worden geruild, zonder dat daarvoor valuta nodig is. Het ruilnetwerk is gebaseerd op het LETS-model dat begin jaren tachtig in Canada ontstond. De in die tijd door economische recessie volledig ontwrichte economie bloeide door introductie van een lokale ruileenheid naast het reguliere geld weer op. Van daaruit is het LETS-idee de hele wereld overgegaan. In 1993 dook het voor het eerst in Nederland op. Nu zijn er meer dan honderd ruilkringen actief in ons land.
Een Apeldoornse API heet in Amsterdam Noppes en nappen in Zutphen, devies in Deventer, sterren in Utrecht, niksen in Den Bosch, zonnetjes in Nijmegen, en zo kent iedere stad zijn eigen munt. Er zijn in Nederland al tientallen ruilkringen actief. Bij elkaar meer dan negentig.
) betalen.

Als er een hyperinflatie komt, zullen de mensen meer diensten en producten gaan ruilen. Dus als je geen goudkaartjes hebt, zul je ook wel overleven. Maar als je dan wél goudkaartjes hebt is het handig.

Doelgroepen
Prijzen vergelijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Template by bloggertheme