dinsdag 27 juli 2010

Goudprijzen Vergelijken. KB en GoldMoney

Ik was een beetje geschokt door de reacties van Tom Lassing over de hoge prijs van de goudkaartjes. Ik heb geprobeerd prijzen te vergelijken bij Goldmoney, het bedrijf van James Turk, waar Tom affiliate van is. Ik ben geneigd hem gewoon te geloven als hij zegt dat goud goedkoper kan.

Er staan op de site van Goldmoney staatjes om te berekenen.

1 De prijs per gram. Bij Goldmoney kun je per gram kopen. Er komt maar een klein bedrag bij als je per gram koopt (het cola-kaasverhaal)

De prijs per gram is bij KB Vision hoger, maar is inclusief opslag en verzendkosten, valt niet zo te vergelijken.

2. De opslag bij Goldmoney. Hier begint het probleem. Je kunt 1 of 2 gram kopen en dat 3 jaar op laten slaan. Voor zo'n kleine hoeveelheid is dat te duur, Je houdt dan geen goud meer over.

Bij KB Vision spaar je wel de eerste maand 1 of 2 gram goud, maar er komt iedere maand weer goud bij. Voor mij wordt het dan al te ingewikkeld om te vergelijken. (Namelijk hoeveel gram spaar je iedere maand, welke goudprijs is er die maand. Hoe duur is de opslag in de eerste, de tweede maand, enz.)(Iemand die goed met een rekenmachine overweg kan?) Als je bij Goldmoney een grote hoeveelheid tegelijk koopt en op laat slaan is de opslag goedkoop. Vergeet niet: bij KB Gold-Vision is de opslag, bij de prijs inbegrepen.

3. Verzending. Ik kan bij GoldMoney niet vinden hoe hoog de verzendkosten zijn. Maar in ieder geval moet je bij die goudprijs ook nog de verzendkosten plus verzekering berekenen.

Bij KB-Vision is de verzending (vanaf 3000 euro bij de prijs van de goudkaartjes inbegrepen.

Ik moet hier aan toevoegen dat ik geen rekenaar ben en niet ver heb gezocht. Ik denk dat Tom Lansink goed kan rekenen en dat je goed goud koopt bij GoldMoney. Je moet wél geld hebben om goud te kopen bij GoldMoney.

Kort samengevat:
Het kopen van grote hoeveelheden goud ineens bij GoldMoney is niet duur
. Voor grote hoeveelheden zijn de kosten van opslag normaal. Let wel op verzendkosten die er nog bij komen.

En wat doe je met je goud als er een hyperinflatie komt? (Omruilen in geld dat niets meer waard is--auto's of huizen kopen) Met een brok goud zul je geen brood kunnen kopen.

Het kopen van grote hoeveelheden goud ineens bij KB Gold Vision is redelijk duur
. Voordeel is dat er geen bijkomende kosten voor opslag en verzending zijn. Bij inflatie is het handzaam goud, goed als betaalmiddel en ruilwaar.

Een paar gram kopen is bij GoldMoney niet goedkoop
vanwege de hoge opslagkosten voor kleine hoeveelheden goud. Ik weet niet hoe het is met maandelijks goud kopen en hoe duur de opslag dan is.

Een paar gram goud kopen bij KB Gold Vision is ook niet goedkoop
. Bij KB is het de bedoeling te sparen voor je goud, vanaf 50 of 100 euro. De opslag is bij de prijs inbegrepen. Maar je moet wél doorsparen tot je honderd kaartjes (van een halve of een hele gram) hebt. Dan is de verzending naar je huis ook bij de prijs inbegrepen.

Goudkaartjes zijn handzaam. Ze passen, als een creditcard in je portemonnee. en als er inflatie komt : gemakkelijk ruilen of betalen met je goudkaartjes.

En, zoals eerder gezegd: goudkaartjes vanaf 0,01 gram komen er aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Template by bloggertheme