dinsdag 1 juni 2010

Goudprijs 1 juni 2010 vergelijking



Mijn zus Carla (Duurzame Voldoening) heeft wat goudprijzen met elkaar vergeleken. Ze kon alleen niet grammen en halve grammen met elkaar vergelijken. Die heeft ze alleen bij KB Gold Vision gevonden. Je kunt natuurlijk wel de kilo- of onsprijs door duizend of honderd delen,zoals ze bij Goldmoney doen, maar dan heb je nog niet de prijs van een gram goud, want ze verkopen het niet per gram.

Handig vind ik om het bedrag van 2,69 % te weten. Het percentage dat er bij KB Gold op de prijs van de koers komt. Dat is best weinig , als je bedenkt dat bij KB Gold als enige de opslag en verzendkosten erbij inbegrepen zijn.



1. Amsteram Gold: http://amsterdamgold.com/?gclid=CNHJj9WT_6ECFc8r3goduUj0Fw

Via internet bestellen –

geen opslag?

Kosten vervoer ?

2. Goudmarkt.nl: http://www.goudmarkt.nl/Category/gouden-baren_55.aspx

http://www.goudmarkt.nl/Inkoop-Goud-Baren-en-Gouden-Munten.aspx

Winkel in rotterdam

Opslag ?

Kosten vervoer?

3. KB gold: http://england.kb-europe.de/kb-preis-gold.html

Verkoopprijs is de koers + 2,69%

Opslagkosten:

To store 1,000.0000 goldgrams for a period of 6 months with GoldMoney, we apply a fee of0.150gg/month, based on an annual storage fee of 0.18% (0.015%/month). This works out to a total storage fee of 0.8950 goldgrams (or €28.65 based on the current spot rate of €32.0121/gg).

4. Bullion vault is vooral een soort interne goudhandelsplaats geloof ik. Je kunt op hun website kopen en verkopen. Hoe dat verder zit met opslag of ophalen weet ik niet. De prijs is laag, maar ze vragen een commissie. Als ik het goed heb van $4 per maand. En is dus vooral gericht op onderling handelen en niet op alleen kopen en bewaren.



Voor actuele goudprijzen bij de bank kan ik op internet niets vinden.

Goed kans dat als je nu kijkt de prijzen al weer anders zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Template by bloggertheme