maandag 5 juli 2010

Is Goud Kopen Moeiijk?

Op Internet kun je informatie vinden over goud kopen. Ik heb heel wat websites afgestruind. De meeste websites promoten vooral hun eigen goud business. Dat is begrijpelijk. als er wat informatie wordt gegeven is het als volgt:

1. Gouden sieraden kopen. Het goudgehalte van gouden sieraden ligt meestal niet zo hoog. 100 % Goud is namelijk een zacht metaal en moeilijk te bewerken om sieraden mee te maken. Daarom is goud voor sieraden vrijwel altijd gemixt met zilver of koper. Daarnaast is er nog de waarde van het goud als sieraad. Het is mogelijk sieraden te gebruiken als belegging. Maar wat je er eventueel later voor terug krijgt kan tegenvallen. Ik heb wat gouden sieraden van mijn moeder die in ieder geval te ouderwets zijn om nu te dragen. Sieraden van mijn oma zijn daarentegen weer wel mooi. Dus misschien is het wel een advies om oude gouden sieraden gewoon in de familie te houden en niet te verkopen.

2. Gouden munten kopen. Gouden munten kopen als belegging is beter dat gouden sieraden. Ik ken verscheidene mensen die gouden munten aan het kopen zijn als levensverzekering. De Krugerrand en de Amerikaanse Adelaar zijn favoriet. Deze munten zijn niet 24 karaats of 999,9 goud. Wél 999,5. Dus het komt in de buurt. Als je van verzamelen houdt is dit een goede optie. Als je in goud investeert denk je sowieso aan de lange termijn als je daarnaast ook een echte verzamelaar bent zul je je munten wel niet meer in geld of goederen willen omruilen. Of ja, pas als er echte noodzaak is. Als je munten wilt kopen, zul je je gewoon goed moeten oriënteren: een goede goudhandelaar zoeken en op de prijs letten.
Dit is nogal wat werk, en misschien vooral voor echte muntenliefhebbers geschikt. Hoewel, zelfs als je teveel voor je munten zou betalen, is het toch een redelijk waardevast bezit. Wat je van papieren geld niet kunt zeggen.

3.Goudbaren kopen . mensen die echt veel geld over hebben zullen er aandenken om goudbaren te kopen. Hoewel er ook kleine goudbaren verkrijgbaar zijn, is het redelijk moeilijk om aan te komen. als je dan ook nog een goede prijs wilt hebben en op internet gaat zoeken, moet je wel heel goed uitkijken. Er worden baren goud verkocht met een laagje wolfraam erop! Willem Middelkoop is betrouwbaar. Ook hier geldt: goud koop je voor de lange termijn. Maar als je tóch je goudbaren zou willen inwisselen tegen geld, krijg je er niet echt genoeg voor terug. Dus: koop pas goudbaren voor de lange duur, als je het geld echt kunt missen. Als er snel een hyperinflatie zou komen, heb je waarschijnlijk nog niet heel veel aan je goudstaven. Het is moeilijk om mee te handelen, omdat het om duizenden euro's gaat. En terug inwisselen levert niet al te veel op.

Dit zijn de traditionele manieren om goud te kopen. Voor een een beginnende goudkoper nogal moeilijk om te overzien. Maar iemand die begint met goud kopen kan makkelijk goudkaartjes kopen. Klein bedrag mogelijk, Hoge inwisselprijs en zelfs hier en daar te gebruiken als betaalmiddel. Ideaal bij een hyperinflatie! zie verder op dit weblog voor meer informatie over goudkaarten van KB Gold Vision. Of schrijf je hieronder meteen in voor nog meer (unieke)informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Template by bloggertheme