donderdag 7 oktober 2010

Gat in de goudmarkt

KB Gold is de eerste die goud in kleine eenheden en in grote hoeveelheden op de markt brengt.
Het wordt erkend als een gat in de goudmarkt. KB gold produceert kaartjes van 1 gram goud en van een half gram goud.

Er wordt gezegd dat de kaartjes duur zijn. Men vergeet dat opslag én beveiligd transport bij de prijs inbegrepen is. Je weet precies wat je krijgt en komt niet voor verrassingen te staan.

Wat betreft het gat in de goudmarkt: er zijn al navolgers. Xetra gold, ook in Duitsland gaat meer stukjes goud van 1 gram verkopen. Ik heb niet gehoord dat ze het in een kaartje doen. Maar ik veronderstel dat ze het goud toch op de een of andere manier zullen moeten beschermen. Want goud is een zacht metaal. Je moet een gram goud niet zomaar in je zak stoppen. door slijtage zal er uiteindelijk niet veel van overblijven.

Ik kon niet vinden hoe duur het transport naar Nederland is, van goud in stukjes van 1 gram.
Wél kost het beveiligd vervoer van 1 kg goud 1 x 1 kg €3.100.
Het beveiligd vervoer van 1 kg goud in stukjes van 100 gram (10 x 100 gram) € 5.750 euro

Ze zeggen dus dat hun goudprijs laag is. Maar maken het vervoer van 1 kg duurder naar gelang de stukjes goud kleiner zijn.

Ik weet niet hoe duur het vervoer zal zijn van 1 kg goud in stukjes van 1 gram zal zijn (1000 x 1 gram). Stukjes goud van een half gram hebben ze nog niet. Hoe duur zou het verzenden van 1 kg goud in 2000 stukjes goud van 0,5 gram goud zijn? O, nee een half gram hebben ze nog niet.

Ik denk dat de goudprijs van KB Gold Vision niet zo hoog is. De prijs van verzending is inclusief. KB gold is goedkoop, durf ik wel te zeggen. En niet te vergeten : er is makkelijk aan te komen. En je kunt er ook nog eens voor sparen: denk aan kinderen en kleinkinderen.

Goud in grammetjes is een gat in de goudmarkt. Je betaalt er meer voor dan voor goudbaren in kilo's of voor baren van 100 gram.

Niet alleen haalbaar voor mensen die niet teveel te besteden hebben, maar ook voor mensen die goudbaren van 100 gram zouden kunnen kopen. Stukjes van 1 gram goud of zelfs 0,5 gram goud zijn hanteerbaar. Naast je stukjes van 100 gram handig om te hebben. Ook 1 gram goud wordt in de loop van de tijd steeds meer waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Template by bloggertheme